Az Igazság Fénye

Az ibolya olyan növény, melynek szépségében akkor gyönyörködhetsz, ha lehajolsz hozzá. Hasonlatos az  Igazsághoz, melyhez az út szűk és alacsony kapun át vezet. Ezen csak azok léphetnek be, akik minden felesleges terhüket eldobják, hogy igaz alázattal lelkük és szellemük lehajolhasson csodálatához. Az emberi önhittség, önteltség, birtoklási vágy, az önzés, a versengés, a győzés és meggyőzés vágya, az erőszak és saját igazságunk bálványai elzárják bennünk az utat, mely az Örök Igazság felé vezethet minket.

Az Igazság csak az alázatos szívűeket kedveli, akik megértik, hogy az emberi lényben nincs semmi igazság, amit birtokolhatna. Aki képes elengedni saját igazságát, az képessé válik befogadni az Örök Igazság fényének ragyogását. Csak az a Fény ragyoghat bennünk igazán, melyet nem érint és nem érinthet meg a birtoklási vágy. Az Örök Isteni Igazság szabad madár. Csak annak mutatkozik, annak vállára száll, aki nem készít számra kalitkát. Az Igazság olyan, mint a Napnak fénye, melyet nem zárhatsz dobozba, hogy magadénak mondhasd. Ha igazzá akarsz válni, eggyé kell válnod a fénnyel, fénnyé kell válnod.

Ki fényben jár, igazságban jár. Ki igazságban jár, fényben jár, ragyogása szelíden tovább árad és megváltja a sötétséget.

a MÁSik TE / F.J.T.

_________

igazsag-fenye

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)

2 hozzászólás a(z) “Az Igazság Fénye” bejegyzéshez

  1. >>Ha igazzá akarsz válni, eggyé kell válnod a fénnyel, fénnyé kell válnod.<<

    Találkoztam már olykor-olykor, az Igazsághoz simuló emberrel.
    Mikor a szó-gondolat-tett-érzés füzére egységcsomaggá lett. Különös, hogy ez a benne, a Fényben lévő személy kivételével, mindenki más megfigyelő számára észrevehető.
    Talán azért, mert az Igazság az adott és áldott pillanataiban a tapasztaló számára nem létezik "árnyék".
    Az ÖN-felett(i)ség az élet napos oldala!

    Üdv. Isti

  2. A sötétség egy mértékEGYség, a fÉNY és a MAGértés között!
    Azt a távolságot határozza meg, hogy milyen messze vagyunk saját valóságunktól! A valóság pedig egy olyan erdő, ahol az emberek a fák, és a fák közti távolságot a szabad akarattal való élés (vissza élés) határozza meg. Az erdő érzékeny szimbiózis rendszere, egy EGYségben létezik ez pedig, az időtlen valóság!
    Igazán tanulhatnánk tőle!

    )+(

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.