Hamis Messiások

Volt egy álmom… Álmomban a Világ lángokban állt és égett. Jöttek, csak jöttek egyre a Messiások, akik tüzet hoztak, hogy oltsák a lángot. Egyre bizonygatták, hogy a világnak olajra van szüksége és tűzifára.

Mondtam nekik, a “Vízöntő” korában vízre van szükség, hogy eloltsa a lángot, mit a gyűlölet szít és táplál a szívekben. Éltető Vízre van szükségünk, mely tisztára mos mindent, s mely nyomán újra kisarjadhat az Élet.

********

Az embertársaink zöme nem akar szabaddá válni. A félelem, a dogmák, a hitelvek, vallások, eszmék falai jelentik számukra a biztonságot. Ebből talán nem is szabad felébreszteni senkit sem. Miért? Mert az nem lesz soha az ő ébredésük, pusztán az én ébresztésem.

Az álom akkor ér véget mikor magam jutok el bizonyos felismerésekre. Annak a felismerésére, hogy az álom valósága addig tart, ameddig a bennem tartó félelem álmodja szabadságnak a rabságom.

F.J.T.

The following two tabs change content below.
FJT
Az oldalon található gondolatok mellőznek mindennemű konvencionalitást, ezért bárki olvassa őket, kérem tartsa szem előtt, hogy kinek nem inge ne vegye magára, kinek nem dolga ne járjon utána és fordítva. Írójuk nem tagja semmilyen földi szerveződésnek, vallásnak vagy spirituális irányzatnak, sem a materialista-tudományos sem a vallásos-spirituális világképet nem vallja magáénak, közléseit nem bennük értelmezi. Igyekszik ama nézőpont megjelenítésére, mely érzékeli mindkét világképet, ám valósága nem reked meg egyikben sem, hanem - azt magában foglalva de mégis meghaladva - egy teljesebb valóságkép közvetítését kísérli meg. Bármilyen esetleges áthallás, egybecsengés, más létező gondolati építményekkel nem szándékos, pusztán egy adott logikai fonál, intuitív valóságkép megjelenítésének eredménye.
FJT

Latest posts by FJT (see all)

4 hozzászólás a(z) “Hamis Messiások” bejegyzéshez

  1. Jó gondolatok. Furcsa, hogy az író emberek bármelyik században is éltek, a szabadságra vágytak, csak éppen másfajtára.

  2. ” a bennem tartó félelem álmodja szabadságnak a rabságom. ”

    Mélyen szántó gondolat!
    Köszönöm!

    Kár, hogy a “fél-ők” oly ritkán tévednek ilyen jellegű oldalakra.
    Bár tudom, hogy nincs véletlen. Régebben még hittem benne, de a tapasztalás mást mond:
    A véletlen=valótlan. A véletlen csak feltáratlan fehér folt a Tudatunk világtérképén.

    A félelemben élőktől csak egy – általam még kevésbé irigyelt fokozat adódik – az élő holtaké!
    Azoké, kik vélt, vagy valós intelligenciájukat droggal, alkohollal, TV sorozatokkal és egyéb “kultúrhulladékkal” pusztítva már elkerülik a gyermekkortól hordozott, soha meg nem válaszolt kérdésüket: – Ki vagyok én?

    Magyar nyelvre és elvre, az egységlátásra (is) van szükség, hogy a “VÍZ” megannyi csodáját megértsük:
    VÍZ = Világlélek, azaz Fény, mint
    “VÍ -” és “-ÍZ”(Isa).
    VÍZ ! Élet-bölcső óceán! Old, áramlik, íz-eket közvetít, de ő maga semleges és alkalmazkodó, szilárd, folyékony vagy légnemű, a biológiai élet információjának forrása… stb.

    A kialakuló korszakváltásban a Vízöntőnek és a VÍ-ÍZ-ontónak kell együttműködni az emberiség transmutációja érdekében.
    Ízléses és izgalmas időszak ez!

    Üdv: Írnák

  3. Szia Morgó!

    Én is köszönöm az írásodat.
    MIÉRT VAN EZ ÍGY? Mi kellene ahhoz, hogy az emberek kezdjenek el ébredni?!

    Üdv.: Mariska

    • Az írásom címe kissé megtévesztő, mert azt sugallja, hogy léteznek valódi messiások. Nincsenek egyáltalán messiások, melyek megválthatnának minket. A valódi megváltás bennünk van, amikor megválunk téves elképzeléseinktől melyeket magunkkal, a világgal és a valóság természetével kapcsolatban táplálunk. Ez az út a beavatódás útja a létben. Ezért nem lehetséges senkinek sem a felébresztése, mivel senkit nem ébreszthetünk rá semmire sem, ami rajta kívülálló. A beavatódás csak önmagunkban zajló folyamat lehet, mely sem kívülről sem belülről nem erőszakolható ki.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.