FIGYELEM!
Ez a Puritán Szájbersarok 2010-2019 archívuma. A legfrissebb tartalmakért KATTINTSON IDE


Mi ez?

A Purtián Szájbersarok egy emberi lény tudati-szellemi útjának írásos lenyomata. Út a filozófiától a metafizikáig, és a filozófia és a metafizika feletti EGY és EGYetlen VALÓ felismeréséhez. Szavakkal, szavakon át a szavakon túlihoz. Értelemszerűen nem teljes és nem is lehet teljes, mégis a teljességre való törekvés szülte, az igazság és az igazság forrásának a megismerésének a vágya.

 

Kihez szól?

Jelen honlapon közreadott tartalmak elsősorban azoknak szólnak, akik a világnak, a valóságnak és a tudatnak önMAGukban, önMAGuk által és önMAGukért való megismerésének az egyedi, tudati-szellemi útját járják. Akik az életen, a létesülteken, a relatív valóságon túlmutatót, a lét forrását, a megnevezhetetlent, a metafizikai fogalommal Abszolútumnak nevezettet, a Teljességet kutatják. Ezen tartalmak értelemszerűen nem szólnak, mert nem szólhatnak mindenkihez, csak azokhoz, akik a megértésükhöz szükséges, bizonyos lényegi és lényeges felismerésekhez már maguk is eljutottak.

 

Hogyan olvassam?

A blogon megtalálható írások elolvashatóak egymástól teljesen függetlenül is, de a szellemi felismerések láncolata, ami belőlük kirajzolódik a legteljesebb módon azon könyvek által tárulhat fel, melyeknek az alapját képező írások nagy része bejegyzésekként is közlésre került.

Akik teljesebb, összefüggő képet óhajtanak, azok számára mindenképpen ajánlott a „Végtelen EGY, EGY és EGYetlen, Az ébredés metafizikája” című könyvtrilógia kronológiai sorrendben történő elolvasása.

A „Szempontok” és a „Fogalomtár” elolvasása a tartalmak minél pontosabb körülhatárolhatósága és értelmezése szempontjából ajánlottak.